Красимир Начев получил акт, който смята да обжалва Скандален клип

...
 Красимир Начев получил акт, който смята да обжалва Скандален клип
Коментари Харесай

Скандал! 10-годишен внук на автоинструктор подкара кола, не било незаконно

 Красимир Начев получил акт, който счита да апелира

Скандален клип провокира вълна от полемики в обществените мрежи. На фрагментите се вижда по какъв начин 10-годишно дете кара кара образователен автомобил по улица във Враца, а съгласно автоинструктора Красимир Начев нямало нищо нелегално в това внучето му да стои зад кормилото.

„ Докато подминавах автомобила погледнах в дясно и видях едно малко момченце – на забележима възраст към 10 години, по какъв начин кара автомобила. До него имаше възрастен човек, само че колата се движеше извънредно постепенно и криволичеше. Затова отбих и започвах да фотографирам, с цел да се види какво се случва. Подадох и сигнал на телефон 112 “, споделя пред бТВ Боян Митов, който е подал сигнала.

Митов добави, че на видеоклипът се вижда изправеното дете, което едвам вижда пътя зад кормилото. Не е ясно по какъв начин детето е достигало до педалите, само че съгласно очевидецът е непостижимо за едно толкоз малко дете да кара автомобил на тази възраст.

„ Лошото е, че тъкмо тези хора, които би трябвало да ни учат по какъв начин да караме и какво държание на имаме на пътя, нарушават разпоредбите. Попитах дядото дали е осведомен със закона. Той ми отговори, че прави това от 40 години и не счита, че това е някакво нарушаване. Детето му било задоволително квалифицирано, с цел да ръководи автомобил “, изясни Боян Митов.

Красимир Начев е дядото на 10-годишния водач от клипа. Той е автоинструктор. И не счита, че се е случило нещо нелегално.  

„ Пак споделям, аз му държа кормилото с едната ръка, автомобилът не е частен, а е образователен, лицензиран, с дубъл педали, в който аз държа от самото начало кормилото и управлявам от самото начало автомобила. Движим се на първа и втора предавка, това беше към 500-600 метра. Някакъв засегнат, внимателен жител се обадил и аз би трябвало в този момент, без виновност отговорен, да давам пояснение “, изяснява Начев.

Дядото е безапелационен, че няма по какъв начин да стане ПТП с образователен автомобил. Заради празничните дни по улиците в града е имало единствено няколко автомобила в придвижване. Полицията обаче въпреки всичко е свалила номерата на образователната кола. Очаква се да му бъде и наложена глоба в размер от 300 до 500 лева. 

Пред Нова телевизия пък Начев сподели, че по време на коледните празници решили да отидат в внука си на полигон, с цел да покарат. 

„ Бях му заречен. Той кара електрически скутер, макар че няма право да го ръководи. На връщане в града ме попита „ Дядо, може ли да покарам 500 метра? ”. Реших да му разреша. Държах кормилото от самото начало. Не мисля, че беше рисково. Освен това, аз превключвам скоростите, движим се на първа и втора предавка. Той искаше по-скоро да си направи селфи, с цел да покаже на приятелите си, че е карал кола. Аз направлявах напълно нещата, а той единствено се кефеше ”, описа в „ Здравей, България ” автомобилният инструктор. Мъжът е получил акт, който счита да апелира.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР